אין גבר שלא חלפה בראשו המחשבה, שלילית או חיובית, לגבי שאלת תרומת הזרע. בין אם מדובר כמחווה גדולה לאנושות, תרומת זרע לטובת אישה המבקשת להרות למרות שאין ברשותה בן זוג מתאים לכך, או באם מדובר על תרומה אישית, לטובת שלשול כמה מטבעות לכיס הפרטי, תרומת זרע היא נושא נתון למחלוקת מאז ומתמיד.
תחילתו של עידן תרומות הזרע החל לאחר מלחמת יום הכיפורים, מתוך כוונה לאזן את מספר הגברים בישראל, מאחר ובעלים רבים נהרגו במהלך המלחמה הזו.
כיום קיימים שבעה מוסדות המאפשרים תרומת זרע, ובראשם בנק הזרע הגדול ביותר בבית חולים שיבא, שבתל השומר.
בעבור תרומת זרע תוכל לקבל 220 שקלים חדשים,את התשלום יקבל עוד הרבה בטרם שיעשה בזרע שימוש, אם בכלל. לעומת זאת אישה המבקשת תרומת זרע משלמת עבור התרומה סך של 350 שקלים, נוסף לעלויות בגין טיפול רפואי וכן עלות ההזרעה עצמה, בסך 170 שקלים. זאת ועוד, יש צורך בשטיפת הזרע בטרם זריעתו בגוף האישה. אף כי כל אישה זכאית למימון יחסי מטעם קופות החולים, קיים זיכוי קלוש להרות מהזרעה אחת בלבד, ומכאן שמחיר הטיפול עולה ביוקר.
המתמודדים לתרומה מתבקשים לענות על מספר קריטריונים, אשר נקבעו ע"י משרד הבריאות, כדלקמן: על התורם להיות רווק, בגילאים עשרים עד שלושים וחמש מקסימום, בעל רקע משפחתי ראוי (לשלול מחלות נפש במשפחה) וניתן לשלול את ההצעה לתרומה מצד הפונה, במידה וקיים פגם כזה או אחר, אפילו כמו ליקוי ראייה וכיוב'.
כמו כן, בהעדר רישום מרכזי בישראל, ניתן לתרום מספר פעמים, בכל בנק זרע, וללא הגבלה, כל עוד הוא עונה על הקריטריונים שציינתי לעיל.
הנתונים המספריים מעידים כי נכון לכתיבת שורות אלו למעלה מאלף נשים בישראל נעזרות בתרומת זרע לטובת הורות , ביניהן אף נשים דתיות, המבקשות להגשים את חלומן.